Šta mai?

3

Prođe dosta vremena a ja ovdje ne pišem. Kontam, stalno vrtim teme u krug, nema se tu šta posebno novo reći… a nikako da se prebacim na ”drugu stranu” obale 😀

Ali, također, nikako ne mogu da zaboravim ovaj blog, da se odmetnem takoreći, stalno imam potrebu da baš OVDJE pišem, biće da je ovo baš neka hajirliolsun platforma 🙂

(pozdrav Ra, stari druže)

Helem….

Šta se dešava ovih dana u Gradu? Naravno, danas počinje SFF. Nije loš taj SFF, zaista, pogotovo za filmofile (ja sam jedan od) međutim valjda što je to postala jako cool manifestacija pa dođe i kunto i panto…. da se slikaju na crvenom tepihu! A da ih na tom istom tepihu pitaš koji im je omiljeni film ili bi izvukli neki iz bivše Juge ili neki iz Sumrak sage i sl.

No, da ne bi bilo da ja samo negativu prosipam na ovom blogu: AVE SFF!

Šta ima još?

Upeklo, jelde?

A upeklo još više otkako novinari nemaju inspiracije pa samo o tome pričaju, vremenska prognoza -glavna tema!

Kako pročitah neki dan: molimo građane da upamte ove vrućine, kako ne bi i sljedeće godine bile-nezapamćene! 🙂

Ako ništa, raja ima još uvijek smisla za humor.

Mada, i on jenjava. Gledala sam Nadreality show. Trude se, nije da nije, ali tu ne treba da se trudiš, odmah nije to -to. Dobar vic, ali loše ispričan. Pa ne mogu Aidine okice u svaki smiješni scenario, majka mu stara! A i Dino, nije on baš za tog…sorry Dino..trebaš se držati radija-zanimljiv si i fenomenalan glas!

Kako sad da od teme Nadrealista odem na temu pretjerane izgradnje stambeno-poslovnih objekata? 🙂

Pa jednostavno, samo ću reći: Bolnička ulica, pored zgrada Hills, nekako niko se nije mogao sjetiti da bi taj prostor mogao biti dječiji park! Nikako se nisu mogli sjetiti…. jer im je na umu bio bezbeli prvo parking pa onda su skontali da više para mogu oprati preko stambeno-poslovnog kompleksa moliću lijepo, te se za isti i dogovoriše. Eh, da je neko se samo sjetio pa predložio parkić, oni bi prihvatili-bi zasigurno, ali šta će sad, kad su već počeli graditi. Nije im lahko, šta će ljudi, demencija već napada, ne mogu se oni svega sjetiti.

Odoh…. da ne trunim dalje….

Pozdravna numera

Do čitanja !

Srdačan pozdrav

 

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *